‘Queen heeft neef naast zich tijdens verjaardagsviering’

Vorsten

31-05-2021 13:31:45

Koningin Elizabeth is dit jaar tijdens Trooping The Colour niet alleen. Haar neef Edward, de hertog van Kent, zal op 12 juni plaatsnemen aan haar zijde tijdens de viering van haar verjaardag, vertellen paleisbronnen aan The Mail on Sunday.

Normaal gesproken werd de Queen tijdens de jaarlijkse parade in Londen vergezeld door haar echtgenoot, prins Philip. Omdat de grote festiviteiten vorig jaar vanwege de coronapandemie niet konden doorgaan, was Elizabeth vorig jaar alleen bij de kleine ceremonie op Windsor Castle. Nu Philip, die in april is overleden, er niet meer is zal de hertog van Kent haar volgens ingewijden vergezellen. Dat deed Edward ook al in 2013 toen Philip net was geopereerd en daarvan moest herstellen.

Hoe de viering van Trooping The Colour er dit jaar gaat uitzien, is nog niet bekend. Buckingham Palace heeft al wel laten weten dat het niet op de traditionele manier zal worden gevierd.

Trooping the Colour wordt normaal gesproken ieder jaar groots gevierd en live uitgezonden op de BBC. Militaire troepen brengen die dag een eerbetoon aan Elizabeth, die in vorige jaren met haar man Philip in een koets door de stad reed. Langs de route staat altijd veel publiek. Het paraderen (trooping) met de vlag (colour) is in Londen, op de binnenplaats van Horse Guards Road. De koningin is op 21 april 95 jaar geworden.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel