Trooping the Colour weer achter gesloten deuren

Vorsten

2021-06-12 03:48:35

De officiële viering van de verjaardag van koningin Elizabeth, het zogeheten Trooping the Colour, wordt ook dit jaar klein gehouden. De Britten zullen zaterdag de festiviteiten moeten volgen via de televisie, want de militaire parade is opnieuw achter de gesloten deuren van Windsor Castle.

Net als vorig jaar wordt er op de quadrangle – de vierhoek – van het paleis een kleinschalige militaire ceremonie georganiseerd. De ‘royal salute’ wordt afgenomen door koningin Elizabeth. Anders dan vorig jaar hoeft ze niet alleen toe te kijken. Haar neef Edward, de hertog van Kent, zal haar gezelschap houden. Dat deed hij eerder in 2013, toen Elizabeths echtgenoot prins Philip herstellende was van een operatie.

Britse media verwachten overigens dat er nog meer leden van de koninklijke familie zullen zijn, onder wie prins Charles en zijn vrouw Camilla en prins William en zijn vrouw Catherine. Buckingham Palace heeft hun aanwezigheid nog niet bevestigd.

Normaal gesproken wordt Trooping the Colour gevierd in Londen. Honderden soldaten paraderen (trooping) dan met de vlag (colour) op de binnenplaats van Horse Guards Road en over The Mall bij Buckingham Palace. Langs de kant van de weg staan jaarlijks duizenden toeschouwers. Aan het einde van de festiviteiten verschijnt de koninklijke familie traditiegetrouw op het balkon van Buckingham Palace om gezamenlijk naar het publiek te zwaaien.

De werkelijke verjaardag van Elizabeth was overigens al op 21 april. Ze werd toen 95 jaar.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana