Vergeet-mij-nietjes op servies Elizabeth

Vorsten

29-02-2016 11:38:00

STOKE-ON-TRENT – Vergeet-mij-nietjes en korenbloemen sieren het servies dat ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van de Britse koningin Elizabeth wordt gemaakt. De borden, mokken en kommen zijn sinds maandag te koop.

Voor de vergeet-mij-nietjes en korenbloemen is niet zomaar gekozen. Negentig jaar geleden, toen Elizabeth werd geboren, bloeiden vergeet-mij-nietjes in heel Groot-Brittannië. De korenbloem bloeit in juni, de maand waarin de Britse vorstin traditioneel haar verjaardag viert. Met die bloemen wilde de Royal Collection Trust, de Britse tegenhanger van de Koninklijke Verzamelingen, een ‘persoonlijke touch’ geven aan het servies.

“We wilden eens iets anders”, licht Ian Grant van de Royal Collection Trust toe in The Telegraph. “Vaak is het herdenkingsservies wat formeel. Voor de negentigste verjaardag van de koningin wilden we iets persoonlijkers.”

Prachtig

En dat is gelukt. Volgens Grant is Elizabeth heel blij met de mokken, pillendoosjes, bierpullen, borden, theekopjes en schotels. “Ze zei dat ze erg tevreden was met het resultaat en dat ze het ontwerp prachtig vindt.”

Elizabeth viert op 21 april haar negentigste verjaardag. De koningin doet dat met verschillende feestjes. Volgens geruchten is Elizabeth ook van plan een rondreis te maken door Groot-Brittannië. Dat deed ze ook in 2012, toen ze haar zestigjarig jubileum als vorstin vierde.

bord


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft