Vieze parken bij parade voor Britse koningin

Vorsten

08-06-2015 19:04:00

LONDEN – De tuinmannen die in de Koninklijke Parken en Downing Street in Londen werken, hebben maandag een staking aangekondigd. Die begint vrijdag, een dag voordat op die plekken publiek bijeenstroomt voor een speciale parade ter ere van de verjaardag van koningin Elizabeth. Dat schrijft The Telegraph.

De staking duurt 48 uur en begint vrijdagochtend. Dat betekent dat er niet wordt geveegd en geen vuil wordt weggehaald. De volgende dag, als de zogenoemde Trooping the Colour-ceremonie begint, is er al 36 uur niets opgeruimd of schoongemaakt. “Het zal er niet zo proper en glimmend zijn als anders”, aldus een woordvoerder van vakbond GMB. De staking vloeit voort uit onvrede over het voornemen van de bazen om het loon niet meer per week maar per maand uit te betalen.

Trooping the Colour vindt jaarlijks plaats. De officiële viering valt niet samen met de werkelijke verjaardag van de Britse koningin. Elizabeth werd op 21 april 89 jaar. Het staatshoofd is er zaterdag naar verwachting bij. Ze liet in al die jaren slechts één keer verstek gaan; in 1955 werd het evenement gecanceld omdat er een nationale treinstaking was.














Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel