William, Catherine en Harry planten klaproos van keramiek

Vorsten

05-08-2014 12:53:00

LONDEN – Prins William, zijn echtgenote Catherine en prins Harry hebben dinsdag in de drooggelegde gracht rond de Tower of London hun eigen klaproos van keramiek geplant in een bloemenzee van ‘poppies’ waarmee Groot-Brittannië de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog herdenkt.

Het trio maakte rond het middaguur een wandeling door het veld klaprozen van keramiek, die symbool staan voor de omgekomen soldaten tijdens de oorlog die 100 jaar geleden uitbrak. De klaprozeninstallatie is een initiatief van kunstenaar Paul Cummins en heet Blood Swept Lands And Seas of Red.

De hertog en hertogin van Cambridge en prins Harry complimenteerden de kunstenaar dinsdag met het indrukwekkende resultaat, voordat ze zelf een klaproos in de grond plaatsten. Volgens Daily Mail staan er inmiddels 120.000 op hun plek, maar worden er komende maanden nog talloze exemplaren aan toegevoegd totdat er op wapenstilstandsdag op 11 november 888.246 exemplaren staan. Dat is de dag waarop in 1918 de Grote Oorlog ten einde kwam.

De klaprozen zijn te koop voor 25 pond per stuk, omgerekend 31,50 euro. De opbrengst wordt verdeeld onder militaire liefdadigheidsinstellingen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord