William wilde astronaut worden, of vuurspuwer

Vorsten

2015-02-27 16:45:00

TOKIO – Prins William droomde er in zijn jeugd van om astronaut te worden, of als dat niet lukte, vuurspuwer of politieagent. Dat vertelde de hertog van Cambridge vrijdagmiddag in Tokio in een korte toespraak op de tweede dag van zijn bezoek aan Japan.

In het gehoor van William bevonden zich aankomend astronauten. William sloeg met één van hen, Soichi Noguchi, een vat sake stuk, ten teken van harmonie en voorspoed voor Brits-Japanse samenwerking op verschillende terreinen.

William verontschuldigde zich voor de afwezigheid van zijn vrouw en zoontje George die vanwege de zwangerschap van Catherine thuis zijn gebleven. “Ze volgt me op de voet en kijkt uit naar de kans Japan in de toekomst te bezoeken”, aldus de prins. Hij herinnerde aan het staatsbezoek dat zijn grootmoeder Elizabeth in 1975 aan het land had gebracht en toonde zich dankbaar dat het Japanse keizerspaar in 2012 de viering van het diamanten regeringsjubileum van zijn oma had bijgewoond.

Keizer Akihito

William had voorafgaande aan de bijeenkomst een ontmoeting met keizer Akihito en keizerin Michiko, die hem ontvingen voor een lunch. Ook werd de prins ontvangen door kroonprins Naruhito, en buiten het zicht van de camera’s door kroonprinses Masako.

William gaat zaterdagmiddag naar het noordoosten van Japan, naar het gebied dat in 2011 werd getroffen door een enorme aardbeving en de daarop volgende tsunami. Zondag reist hij door naar China.


Meer Verenigd Koninkrijk