Koning Abdullah II heeft het druk op NAVO-top

Vorsten

2014-09-05 08:56:00

NEWPORT – Op de NAVO-top in Newport in Wales heeft de Jordaanse koning Abdullah II onder anderen prins Charles ontmoet. Ook had de Jordaanse vorst een ontmoeting met secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen van het Atlantisch bondgenootschap en de Britse premier David Cameron.

Wereldleiders uit ongeveer 60 landen zijn bijeen op de tweedaagse bijeenkomst. Jordanië is geen lid van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, maar er zijn genoeg agendapunten bij de conferentie waarbij de inbreng van Abdullah nuttig kan zijn. Daarnaast heeft de vorst de mogelijkheid om in de wandelgangen te praten met onder anderen de Amerikaanse president Barack Obama. Ook sprak hij met minister-president Mark Rutte en de Belgische premier Elio Di Rupo, waar hij foto’s van toont op de sociale media.

De Britse prins Charles poseerde op de eerste dag van de topconferentie uitgebreid voor de camera’s met Obama, maar ook met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De prins van Wales ontving de hoge gasten donderdagavond voor een receptie, waar specialiteiten uit een deel van Groot-Brittannië werden geserveerd.

Donderdag op de eerste dag spraken de bondgenoten voornamelijk over de situatie in Oekraïne en Afghanistan. Vrijdag op de slotdag van de top staat de NAVO zelf centraal.


Meer Vorstenhuizen