Koningin Máxima aan de slag in Colombia

Vorsten

03-03-2014 04:28:00

BOGOTA – Koningin Máxima gaat maandag op de eerste dag van haar werkbezoek aan Colombia naar de stad Bucaramanga, op driekwartier vliegen van de hoofdstad Bogota. De koningin bekijkt in de buurt daarvan een aantal projecten van organisaties die ervoor zorgen dat vrouwen uit lage inkomensgroepen gebruik kunnen maken van financiële diensten. Dat is in het Zuid-Amerikaanse land niet vanzelfsprekend. Máxima praat met afnemers van de diensten over hun ervaringen.

De koningin bezoekt deze week Colombia en buurland Peru in haar hoedanigheid als speciaal vertegenwoordiger van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Het streven is om iedereen in de wereld toegang te geven tot verzekeringen, sparen, kredieten, geld overboeken en opnemen, en andere bankzaken die in op veel plekken niet of slechts in beperkte mate aanwezig zijn.

Landen kunnen van elkaars ervaringen leren en Máxima neemt zelf poolshoogte, om vervolgens haar indrukken te delen en regeringen te adviseren. Zo was ze in december nog in Ethiopië en Tanzania, die beide een aantal goede projecten hebben voor betere financiële toegankelijkheid.

Meer Vorstenhuizen