Koningspaar vraagt harpiste mee naar Korea

Vorsten

2014-09-20 15:06:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben harpiste Lavinia Meijer uitgenodigd mee te gaan naar Zuid-Korea voor het eerste Nederlandse staatsbezoek aan dat land. Lavinia Meijer, geboren in Korea en door Nederlandse ouders geadopteerd, geeft in het splinternieuwe The Raum in Seoul een concert ter ere van de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye.

Het muzikale optreden op de tweede en laatste dag van het staatsbezoek is een ‘tegenprestatie’ van het koningspaar voor de ontvangst en het staatsbanket van president Park en de Koreaanse autoriteiten. Deze tegenprestatie is in 1981 geïntroduceerd door koningin Beatrix. Tot dan toe was een tegendiner gebruikelijk. Twee achtereenvolgende avonden dineren met grotendeels dezelfde mensen vond ze zonde van de tijd. Een culturele avond met meer en ook andere gasten en de mogelijkheid tot netwerken had haar voorkeur. Tijdens haar regeringstijd waren er dan ook veel memorabele avonden die staatsbezoeken extra glans gaven.

De koning en koningin hebben, zoals eerder al bekendgemaakt, ook bondscoach Guus Hiddink gevraagd om mee te gaan naar Zuid-Korea. Hiddink heeft in het land nog altijd een heldenstatus vanwege zijn prestaties met het Zuid-Koreaanse voetbalteam op het WK in Japan en Zuid-Korea in 2002.


Meer Vorstenhuizen