Mexicaanse president bezoekt Spanje

Vorsten

10-06-2014 10:43:00

MADRID – De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto is maandag samen met zijn vrouw Angélica Rivera begonnen aan een tweedaags staatsbezoek aan Spanje. ’s Avonds was er ter gelegenheid van het bezoek een galadiner in het koninklijk paleis in de Spaanse hoofdstad. Op de website van nieuwssite Excelsior staan foto’s en een filmpje van het feestelijke diner.

Bij het diner waren naast koning Juan Carlos en zijn vrouw koningin Sofia ook prins Felipe en zijn vrouw prinses Letizia aanwezig. Voor het diner sprak de Mexicaanse president zijn waardering uit voor de Spaanse koning, ook Juan Carlos hield een korte toespraak. Eerder op de dag was er ook een lunch georganiseerd.

Dinsdag gaan koningin Sofia en de vrouw van de president met elkaar op pad. Ze gaan naar het universitair ziekenhuis La Paz. Voor de president staan er nog wat ontmoetingen met Spaanse zakenmensen op het programma. In de middag organiseren Enrique Peña Nieto en zijn echtgenote een receptie voor de koning en de koningin in het koninklijk paleis van El Pardo.

Het bezoek staat in het teken van het versterken van de bilaterale relaties tussen de landen. Maandag werden de president en zijn vrouw officieel ontvangen. Onder anderen president Mariano Rajoy was hierbij aanwezig, net als minister van Buitenlandse Zaken José Manuel García Margallo. Tijdens deze welkomstceremonie werden de volksliederen van beide landen gespeeld.

Meer Vorstenhuizen