Prins Albert begint bezoek aan China

Vorsten

2018-09-05 10:22:00

Prins Albert II van Monaco is woensdag aangekomen in de Chinese stad Yanji, niet ver van de grens met Noord-Korea en Rusland. Albert arriveerde in zijn eigen vliegtuig, dat de afstand van het Finse Oulu naar Peking niet in één keer kan overbruggen. Op het vliegveld werd de prins verwelkomd door de lokale autoriteiten.

De vorst van Monaco brengt een officieel bezoek aan de Volksrepubliek en heeft onder meer een ontmoeting met president Xi Jinping. In het kielzog van Albert is ook een flinke handelsdelegatie uit Monaco in China neergestreken. Een van de hoogtepunten van het bezoek is de opening donderdag van de tentoonstelling ‘Prinsen en prinsessen van Monaco. Een Europese dynastie’ die tot 11 november wordt gehouden in de Verboden Stad van Peking.

In twee grote zalen bij Wumen, de imposante Zuidpoort van de immense Verboden Stad, zijn meer dan driehonderd voorwerpen te zien die het verhaal vertellen van het Monegaskische vorstenhuis. De expositie is ingericht door het Grimaldi Forum, dat op zijn beurt vorig jaar in Monaco een tentoonstelling kon houden met Chinese keizerlijke kunstschatten.


Meer Monaco