Koning ontvangt minister Rob Jetten op Paleis Huis ten Bosch

Vorsten

15-03-2022 20:17:03

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) ontvangen op Paleis Huis ten Bosch. De koning voert al een aantal weken kennismakingsgesprekken met alle ministers en staatssecretarissen van het vierde kabinet Rutte.

Echt kennismaken hoefden de minister en koning niet. Zo ontving de koning de voormalig fractievoorzitter van de D66 al in 2019 op Paleis Noordeinde, toen in het kader van kennismakingen met fractievoorzitters uit de Tweede Kamer en bewindspersonen van het derde kabinet Rutte.

Het jongste kabinet werd op 10 januari beëdigd door de koning, na de langste formatie ooit. Sindsdien sprak de koning al met onder anderen Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Sigrid Kaag (Financiën) en staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media). Nu was D66’er Jetten dus aan de beurt.

Het eerste kennismakingsgesprek was op 17 januari. Toen ontving de koning minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening). Ook dat was voor de koning een hernieuwde kennismaking.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel