Video: Laatste dag bezoek koningspaar aan Indonesië

Vorsten

12-03-2020 04:46:37

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen donderdag aan de laatste dag van hun staatsbezoek aan Indonesië. Aanvankelijk zou het bezoek vrijdag worden afgesloten, maar na een ernstig bootongeval is uit piëteit het bezoek aan Kalimantan geschrapt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

In plaats daarvan gaat het koningspaar een dag eerder naar het Tobameer op Sumatra waar het staatsbezoek, dat maandagmiddag lokale tijd begon, eindigt. Ook een omvangrijke economische delegatie reisde (deels) mee, evenals ministers Stef Blok (Buitenlandse Zaken), Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel). De laatste kreeg van de Indonesische autoriteiten te horen dat Nederlandse bedrijven binnenkort weer zuivel en uien mogen exporteren naar het land. Na een conflict met de Europese Unie was Indonesië gestopt met het afgeven van importvergunningen.

Het ongeval met de boot gebeurde tijdens de voorbereiding van een excursie door het Sebangau National Park in het kader van het staatsbezoek. Zeven mensen kwamen om het leven toen een stalen speedboot van de veiligheidsdienst met hoge snelheid botste op een houten boot met daarin medewerkers van het park.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord