Máxima had nooit gedacht te trouwen

Vorsten

2021-05-17 21:24:40

Máxima had voordat ze Willem-Alexander ontmoette nooit verwacht dat ze zou trouwen. Dat vertelde de koningin tijdens het tv-interview met Matthijs van Nieuwkerk ter ere van haar vijftigste verjaardag. “Ik vond het heel moeilijk dat ik een persoon zou ontmoeten die net zo verliefd zou zijn als ik op hem”, aldus Máxima.

Het antwoord volgde op de vraag van Van Nieuwkerk over een anekdote van Máxima, die geschreven staat in de biografie van Marcia Luyten. Een vriendin van de koningin zou in haar jongere jaren tarotkaarten hebben gelegd om in de toekomst te kijken van Máxima’s liefdesleven. Die zei dat ze een “bijzondere man” zou ontmoeten.

“Ik had niet verwacht dat ik ooit zo trouwen”, vertelde ze. “Ik vond mijn werk en passies belangrijk. Daar moest ik voldoening uit halen.” Voor de koningin leek het vinden van de ware liefde gecompliceerd.

Máxima ontmoette Willem-Alexander in 1999 in Sevilla, maar het was geen liefde op het eerste gezicht. De Argentijnse nam foto’s op het feest en Willem-Alexander dacht aanvankelijk dat ze een paparazzo was. “Het was geen goede start”, lachte ze.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?