Natuur staat centraal voor prinses Beatrix

Vorsten

2017-03-31 10:27:00

Prinses Beatrix begint de tweede dag van haar werkbezoek aan Aruba met een excursie vrijdagmorgen (lokale tijd) naar het Bugali vogelreservaat. Daar krijgt ze tekst en uitleg van onder meer de minister van toerisme en de voorzitter van het bestuur van Aruba Birdlifde Conservation.

Ook haar tweede programmaonderdeel staat in het teken van de natuur. Na jaren van soebatten en bakkeleien, en crises tussen bestuur en directeur, wordt Nationaal Park Arikok uitgebreid met het zogenoemde Spaans Lagoen. Dat is een ongeveer 150 jaar oud mangrovebos aan de rand van het park, dat nu eindelijk dezelfde bescherming krijgt als de natuur in dat park.

Samen met minister-president Mike Eman opent prinses Beatrix het Spaans Lagoen als nieuw natuurgebied. Ze doet dat door een plaquette te onthullen. In de middag gaat de prinses dan ook nog naar Arikok, dat ze in 2013 bij haar laatste bezoek aan Aruba als koningin ook al eens bezocht.

De opening van het natuurgebied was de hoofdreden voor het bezoek van Beatrix, die op Aruba nog steevast wordt aangeduid als ‘reina’, koningin. Ze is beschermvrouw van de Dutch Caribbean Nature Alliance, waar de meeste natuurparken en reservaten van de zes eilanden onder vallen.


Meer Nederland