Volle kerk bij bezoek Carlos en familie

Vorsten

2014-09-27 15:30:00

PARMA – De basiliek Santa Maria della Steccata in Parma is zaterdagmiddag volgestroomd ter ere van de speciale mis van de lokale ridderorden. Eregasten bij de dienst zijn prins Carlos van Bourbon-Parma en zijn familie. Carlos is in naam hertog van Parma en hoofd van de aloude dynastieke orden.

Prins Carlos is met zijn broer Jaime en zussen Margarita en Carolina, hun partners, en zijn tante prinses Maria Teresa sinds vrijdag in Italië voor het jaarlijkse bezoek aan het ‘thuisland’. ”Hier liggen onze wortels”, zei Carlos eerder zaterdag in een toelichting op de inmiddels traditionele reis naar Parma en het nabijgelegen Piacenza.

In de Steccatabasiliek hebben leden van het huis Bourbon-Parma hun laatste rustplaats. Carlos’ vader prins Carlos Hugo is hier in 2010 bijgezet. De kerk is ook de thuishaven van de ‘Ordine Constantiniano di San Giorgio’. Na afloop van de mis worden in de kerk in besloten kring nieuwe lintjes uitgereikt door prins Carlos, als hertog van Parma.

De orden, die ook worden erkend door de Italiaanse staat, zijn onder andere een teken van waardering voor mensen die zich bijzonder hebben ingezet voor Parma.


Meer Vorstenhuizen