Victoria en Haakon praten over vervuiling van de zee

Vorsten

08-06-2021 16:18:01

Kroonprinses Victoria van Zweden en kroonprins Haakon van Noorwegen hebben dinsdag gesproken met winnaars van de Ocean Innovation Challenge, een wedstrijd georganiseerd door het VN-ontwikkelingsprogramma UNDP. Tijdens de digitale bijeenkomst vertelden de negen winnaars over hun plannen voor de bestrijding van de vervuiling van de oceaan.

Victoria opende de conferentie en zei onder de indruk te zijn van de diverse plannen die de winnaars hebben voor schonere oceanen. “Hopelijk kan uw werk eraan bijdragen dat meer generaties de prachtige geschenken die een gezonde oceaan met zich meebrengt kunnen ervaren”, zei de kroonprinses.

Haakon ging met de winnaars en andere aanwezigen in gesprek over zwerfvuil in de zee, volgens hem naast klimaatverandering een van de grootste uitdagingen waar de wereld mee te maken heeft. “We moeten ons verenigen om dit op te lossen.”

In totaal dienden honderden mensen van over de hele wereld ideeën in voor de Ocean Innovation Challenge-prijs. De winnaars hebben een bedrag van tussen de 50.000 en 250.000 dollar gekregen om hun projecten te realiseren.


Meer Noorwegen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel