Laurent krijgt zelfportret bij schoolbezoek

Vorsten

04/02/2016 4:54 pm

EKEREN – Dierenvriend prins Laurent heeft donderdagmiddag in Ekeren de mini-kinderboerderij van basisschool 3Hoek geopend. De school, die zichzelf afficheert als de ‘coolste’ van heel Antwerpen, was zeer in haar nopjes met komst van Laurent. ”Dat hadden we gehoopt, maar niet verwacht”, aldus directeur Rudi Mennens vorige maand tegen Het Nieuwsblad.

Op initiatief van de scholieren had Mennens de stoute schoenen aangetrokken en de prins een uitnodiging gestuurd. ”Na enkele contacten bleek de prins bereid te zijn om naar onze school af te zakken”, zei Mennens. Op het schoolplein werd Laurent, die arriveerde in een zwart busje met skikoffer op het dak, door de kinderen verwelkomd.

Hij kreeg een getekend portret van zichzelf als cadeau, waarmee hij zichtbaar verguld was en waarover hij met de kinderen in gesprek ging. Daarna was het tijd voor de opening van de ‘boerderij’: twee geitjes, twee kippen en een varkentje. Die worden bij toerbeurt verzorgd door de scholieren, terwijl ouders en leerkrachten die taak op zich nemen tijdens de schoolvakanties.

Gratis voor jou


Meer België