Geen rust voor Mary na reis Burkina Faso

Vorsten

2016-04-29 20:00:00

De Deense kroonprinses Mary had vrijdag weinig tijd om bij te komen van haar reis naar Burkina Faso. De echtgenote van kroonprins Frederik was drie uur nadat haar vliegtuig in Kopenhagen was geland weer aan de slag. Mary reikte vrijdagmiddag studiebeurzen uit op de universiteit van Kopenhagen.

Mary was woensdag en donderdag in Burkina Faso. Met het werkbezoek wilde de kroonprinses aandacht besteden aan de gezondheid en rechten van vrouwen en de positieve democratische ontwikkeling van het West-Afrikaanse land. Mary, die met de Deense minister van Buitenlandse Zaken Kristian Jensen reisde, ontmoette politici en organisaties die zich bezighouden met gendergelijkheid, moedersterfte en kinderhuwelijken.

Tijdens haar bezoek aan de universiteit van Kopenhagen sprak Mary volgens Billed Bladet over haar reis naar Burkina Faso. De universiteit van Kopenhagen werkt samen met universiteiten uit Australië, Mary’s geboorteland. De studiebeurzen die naar Mary zijn vernoemd, zijn bedoeld om uitwisselingsstudenten een steuntje in de rug te geven. De studiebeurzen maken onderdeel uit van het huwelijkscadeau dat de universiteit aan het kroonprinselijk paar gaf.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig