Juan Carlos bij herdenking in Argentinië

Vorsten

09/07/2016 12:09 pm

De Spaanse koning-emeritus Juan Carlos is in het Argentijnse San Miguel de Tucumán. Hij neemt daar zaterdag deel aan de herdenking van de tweehonderdste verjaardag van de uitroeping van de onafhankelijkheid van Argentinië. Dat maakte zich op 9 juli 1816 tijdens een congres in de Noord-Argentijnse stad los van moederland Spanje.

Koning Juan Carlos vertegenwoordigt zijn zoon koning Felipe bij de plechtigheden, waaraan onder anderen ook de Chileense president Michele Bachelet en president Horacio Cartes van Paraguay deelnemen. Op het programma staat onder meer een dankdienst, een Te Deum, in de kathedraal van San Miguel, een bijeenkomst in het ‘Casa Histórica de la Independencia’ en een defilé.

Koning Juan Carlos heeft zaterdagmiddag een ontmoeting met president Mauricio Macri in datzelfde Huis van de Onafhankelijkheid. Macri ontmoette de koning-emeritus al eerder. Vorig jaar vaardigde Felipe zijn vader af naar de inauguratie van Macri.

In het kader van de ‘bicentenario’ is in Amsterdam het Argentijnse ‘tall ship’ Libertad aangekomen. Dat maakt een wereldreis ter ere van de viering van tweehonderd jaar onafhankelijkheid.

Gratis voor jou


Meer Vorstenhuizen