Koning Charles kijkt uit naar Trooping the Colour

Vorsten

10/06/2024 10:08 pm

De Britse koning Charles “kijkt enorm uit” naar de viering van Trooping the Colour, de jaarlijkse militaire parade ter ere van zijn verjaardag. Dat zei de vorst maandag op Windsor Castle nadat hij de nieuwe vlaggen van de Irish Guards had bewonderd.

Tijdens Trooping the Colour, dat komende zaterdag plaatsvindt, toont een van de zogenoemde Household-regimenten – Grenadier, Coldstream, Scots, Irish en Welsh Guards – traditiegetrouw zijn ‘kleuren’ (vlaggen) aan de vorst. Dit jaar zijn de Irish Guards aan de beurt. In aanloop naar het evenement inspecteerde Charles maandag de troepen en de bijbehorende nieuwe kleuren.

De koning sprak tijdens de ceremonie van maandag op Windsor Castle ook zijn waardering uit voor de recente prestaties van het regiment, waaronder het trainen van Oekraïense militairen. “In deze steeds veranderende wereld is het niet overdreven om te zeggen dat het hele regiment een centrale rol speelt in de talloze uitdagingen waarmee samenlevingen worden geconfronteerd.”

Charles neemt zaterdag naar verwachting deel aan de parade. Vanwege zijn gezondheid gaat hij met een koets in plaats van per paard. De koning, die wordt behandeld voor kanker, heeft pas recent weer meer werkzaamheden op zich genomen.

Gratis voor jou


Meer Vorstenhuizen