Koning reikt Erasmusprijs 2015 uit

Vorsten

03-11-2015 09:53:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander mag op woensdag 25 november de Erasmusprijs uitreiken aan de Wikipedia Community. Dat zal de koning doen op het Koninklijk Paleis in Amsterdam, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekendgemaakt.

De Erasmusprijs heeft dit jaar als thema Digitale cultuur en de verspreiding van kennis. De Wikipedia Community krijgt de prijs ‘omdat zij de verspreiding van kennis heeft bevorderd door een voor ieder toegankelijke encyclopedie op te zetten’, zo heeft de Stichting Praemium Erasmianum laten weten.

De prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 150.000 euro, wordt toegekend aan Wikipedia als community. Daarmee worden de tienduizenden vrijwilligers bedoeld die wereldwijd helpen vorm te geven aan de digitale encyclopedie. Drie jonge vertegenwoordigers van de Wikipedia Community nemen de prijs in ontvangst.

De koning is de regent van de Stichting Praemium Erasmianum.


Meer Vorstenhuizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.