Kunst en zaken op agenda koningspaar

Vorsten

09/11/2013 8:46 am

MOSKOU – Het bliksembezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Moskou blijft in de Russische hoofdstad onopgemerkt. Er komen zo vaak en zoveel gasten naar het Kremlin, dat bovendien achter muren ligt afgeschermd, dat de Russen niets van de visite meekrijgen.

Het koningspaar heeft zaterdagmorgen vrij, althans in de vrijgegeven agenda staat niets vermeld. Pas aan het begin van de middag gaan Willem-Alexander en Máxima, die naar verluidt in het gastenverblijf van het Kremlin logeren, naar het naast gelegen Hotel National voor een korte bijeenkomst met de top van het Russische en Nederlandse bedrijfsleven.

Daarna staat er kunst op het programma tijdens een kort uitstapje naar de Tretjakov Galerij. Daar is in samenwerking met het Teylers museum uit Haarlem een tentoonstelling ingericht onder de noemer ‘Meer dan Romantiek’ met topstukken uit de collectie van beide musea. Het gaat om schilderijen uit de periode 1800-1850.

Willem-Alexander en Máxima sluiten zaterdagavond hun bezoek af met het bijwonen van een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het is voor het eerst in 39 jaar dat het orkest weer in Moskou optreedt zo vertelde de koning vrijdagavond aan de Russische president Vladimir Poetin. Het orkest staat onder leiding van de Lets-Russische dirigent Mariss Jansons die vorige week nog is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Gratis voor jou


Meer Vorstenhuizen