Koningspaar zou meer willen zien op wereldexpo in Dubai

Vorsten

03-11-2021 17:54:41

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zouden graag nog wat langer op de wereldtentoonstelling in Dubai willen blijven om meer landenpaviljoens te zien dan alleen dat van Nederland en gastland de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Maar, zo vertelde de koning woensdagavond in een gesprek met het ANP, dat is tijdens binnen een officieel programma niet mogelijk.

Het koningspaar zou dan terug moeten komen met kinderen of vrienden om in alle rust rond te kijken. Er is veel te zien, ook bij ander landen, zo wist koningin Máxima. De wereldtentoonstelling in Dubai toonde volgens haar aan dat zo’n “Expo” ook in de 21e eeuw nog meerwaarde heeft.

Willem-Alexander opende eerder op de dag het innovatieve en reeds bekroonde duurzame Nederlandse paviljoen, ontmoette de handelsmissie die deze week ook in Dubai is, ontving kroonprins Hamdan van Dubai en dineerde in het megapaviljoen van de Emiraten.

Op de Expo stond Nederland extra in de schijnwerpers: elk land krijgt van de organisatie een ‘nationale dag’ en woensdag was het de beurt aan Nederland. Vandaar ook het tweedaagse koninklijk bezoek.

Meer Nederland