Noors koningspaar zet reis voort in Bodø

Vorsten

19/06/2016 11:15 am

Het Noorse koningspaar is zondagmorgen in een nat en koud Bodø aangekomen op de tweede dag van de jubileumvaartocht langs de Noorse kust. Die begon zaterdag in het noordelijke Tromsø en brengt koning Harald en koningin Sonja de komende week nog naar Trondheim, Bergen, Stavanger en Kristiansand.

In alle steden neemt het koningspaar dat dit jaar een kwart eeuw koning en koningin is van Noorwegen deel aan tal van festiviteiten, waaronder een tuinfeest. In Bodø is dat in het Nordland cultureel centrum. Koning Harald en koningin Sonja maken de tocht met het koningsschip Norge, en in Bodø werden ze met de koningssloep van het schip naar de aanlegsteiger gevaren.

Vervolgens ging het gezelschap de stad in, waar honderden Noren langs de wandelroute op het bezoek wachtten. Bodø viert dit jaar het 200-jarig bestaan en het jubileumbezoek haakt daarbij aan met aandacht voor het bijbehorende culturele programma.

De jubileumreis wordt donderdag voortgezet in Trondheim wanneer de hele koninklijke familie zich aansluit voor een dankdienst in de kathedraal.

Gratis voor jou


Meer Vorstenhuizen