Ringrijden maakt indruk op koning Willem-Alexander

Vorsten

21/05/2024 5:50 pm

De traditie van het Zeeuwse ringrijden heeft indruk gemaakt op koning Willem-Alexander. De vorst woonde dinsdag een wedstrijd bij in Nieuw- en Sint Joosland en vond dat “ontzettend bijzonder”, tekende PZC op.

“Hartstikke mooi en heel bijzonder”, reageerde de koning volgens de Zeeuwse krant. “Geweldig om te zien dat deze oude traditie hier nog ieder jaar plaatsvindt op Pinksterdrie. Ik vind het ook prachtig om die Zeeuwse paarden te zien. Hele mooie beesten, en die komen dan zo op een meter afstand voorbij.”

Bij het ringrijden proberen deelnemers op een ongezadeld trekpaard een lans door een ring te steken. De ringrijdersvereniging van Nieuw- en Sint Joosland bestaat dit jaar 200 jaar, en dat was genoeg reden voor koninklijke aandacht. Tijdens zijn bezoek kreeg de koning van verscheidene leden uitleg.

Willem-Alexander denkt dat zijn drie dochters het ringrijden ook interessant zullen vinden. “Hier ga ik thuis over vertellen. Dit is voor hen zeker een aanrader om ook eens te gaan kijken”, aldus de koning. “We moeten maar eens een mooi volgend jubileum van het ringrijden uitkiezen.”

Gratis voor jou


Meer Vorstenhuizen