Felipe viert dag van de strijdkrachten in Granada

De Spaanse koning Felipe en koningin Letizia hebben vrijdag en zaterdag een bezoek gebracht aan de dag van de strijdkrachten in de Spaanse stad Granada. Het militaire evenement is elk jaar, op vaak een andere plek. De Armed Forces Day werd in 2011 voor het laatst in Granada gevierd.

Kroonprins Hoessein bedankt God voor zijn kersverse vrouw

Kroonprins Hoessein van Jordanië zit de dag na zijn huwelijk op een roze wolk. Hij is erg blij met zijn kersverse vrouw Rajwa. "God heeft me gezegend met Rajwa, het licht van mijn leven en mijn levensgezel", schrijft Hoessein op sociale media.

Pieter van Vollenhoven zet steuren uit in de Biesbosch

Pieter van Vollenhoven heeft vrijdag geholpen bij het uitzetten van steuren in de Biesbosch. De vis werd zeventig jaar geleden voor het laatst in Nederland gesignaleerd. De kleine steuren die werden uitgezet in het gebied zijn uitgerust met een zender. "Ik hoop dat men het uithoudingsvermogen heeft en de lange adem om die vis werkelijk…

Prins William ontmoet door zijn luchtambulance geredde man

Prins William heeft een man ontmoet die jaren geleden is gered door de luchtambulance waarvan hij op dat moment piloot was. De prins van Wales had Jack Beeton en diens vriendin uitgenodigd op Windsor Castle, is te zien op een filmpje dat de prins vrijdag heeft gedeeld op YouTube.

Prinses Beatrix heeft zich verstapt, loopt met wandelstok

Prinses Beatrix heeft zich verstapt en loopt daarom met een wandelstok. Dat bevestigde de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd, nadat de prinses vrijdagmiddag met een stok bij het Van Gogh Museum in Amsterdam werd gezien. Het museum bestaat dit jaar vijftig jaar.

Jubilerend Van Gogh Museum geeft Beatrix een zonnebloem

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft vrijdag zijn 50-jarig jubileum gevierd. Prinses Beatrix was aanwezig en kreeg een zonnebloem. Haar moeder koningin Juliana kreeg bij de opening een halve eeuw geleden ook een zonnebloem, verwijzend naar een van de beroemde schilderijen van Vincent van Gogh.

Sheikha Moza van Qatar wenst Jordaans echtpaar ‘veel geluk’ toe

Sheikha Moza bint Nasser (63) van Qatar heeft de Jordaanse kroonprins Hoessein en kroonprinses Rajwa gefeliciteerd met hun huwelijk. De moeder van de emir van Qatar, Tamim bin Hamad al-Thani, wenste het nieuwe echtpaar een "voorspoedig en gelukkig huwelijk" toe, meldt staatsbureau QNA.

Hoessein en Rajwa maken rijtoer door Amman

Kroonprins Hoessein en zijn kersverse vrouw prinses Rajwa hebben donderdag na hun huwelijksvoltrekking een rijtoer door Amman gemaakt. In een open auto werden ze door de straten van de Jordaanse hoofdstad gereden waar ze door duizenden mensen werden toegejuicht.