Koning Charles hoopt staatsbezoek aan Frankrijk snel in te halen

Koning Charles en koningin-gemalin Camilla hopen hun uitgestelde staatsbezoek aan Frankrijk zo snel mogelijk in te halen. Dat laat Buckingham Palace weten in reactie op de afgelasting van het bezoek vanwege de onrustige situatie in het land waar wordt gedemonstreerd tegen de pensioenhervorming van president Emmanuel Macron.

Hoofdredacteur Story snapt niet dat koning te wijde pakken draagt

Journalist Guido den Aantrekker snapt niet dat koning Willem-Alexander te wijde pakken draagt. Dat bekende hij vrijdag tijdens een lang gesprek in het programma MISCHA! op NPO Radio 1. De hoofdredacteur van Story krijgt naar eigen zeggen "kromme tenen" van de kledingkeuze van Willem-Alexander.

Koning Filip bezoekt Zuid-Afrikaanse diamantenindustrie

Koning Filip is vrijdagochtend langsgegaan bij een nieuw centrum van de Zuid-Afrikaanse diamantenindustrie. Deze hub is gevestigd in de Gauteng Industrial Development Zone (GIDZ), een vrijhandelszone bij de luchthaven van Johannesburg.

Bezoek Britse koning Charles aan onrustig Frankrijk uitgesteld

Het driedaagse staatsbezoek van de Britse koning Charles aan Frankrijk is uitgesteld. Het zou zondag beginnen, maar de Franse regering heeft op de valreep bekendgemaakt dat het nu niet doorgaat. Het land wordt al weken geteisterd door massale betogingen en blokkades gericht tegen de omstreden pensioenhervorming van president Emmanuel Macron.

Koning ontvangt voorzitster Europees Parlement

Koning Willem-Alexander ontvangt volgende week vrijdag op paleis Noordeinde de voorzitster van het Europees Parlement, Roberta Metsola. De Maltese gaat tijdens een tweedaags bezoek aan Nederland ook langs bij premier Mark Rutte, heeft het EU-parlement bekendgemaakt.

Snoop Dogg wil wel op kroning Charles optreden

Muzikanten als Harry Styles, Ed Sheeran en Adele zien het allemaal niet zitten of hebben er geen tijd voor; optreden voor de kroning van de Britse koning Charles. Wie daar wel oren naar heeft, is Snoop Dogg. Dat zegt de 51-jarige Amerikaanse rapper in gesprek met de Britse tabloid The Sun.